Bakan Uraloğlu, USOM siber güvenlik istatistiklerine ilişkin açıklamasında, BTK bünyesinde faaliyet gösteren USOM’un ülke genelinde siber güvenlik anlayışını geliştirme misyonunu açıkladı. Ülke genelinde siber tehditleri önlemek amacıyla faaliyet yürüten USOM, siber olaylara müdahalede ulusal güvenlik ve koordinasyon sağlama görevini başarıyla yerine getiriyor. Bakan Uraloğlu, kritik sektörlerde Siber Olaylara Müdahale Ekibi’nin (SOME) yanı sıra kurumlar bünyesinde kurulan kurumsal SOME’lerin ulusal siber güvenlik organizasyonunu şekillendirdiğini belirtti. 2024 yılı mart ayı itibarıyla, USOM koordinasyonunda görev yapan 14 adet sektörel SOME ve 2 bin 268 adet kurumsal SOME ile 7 bin 750 siber güvenlik uzmanı ülkemizin siber sahasının korunmasına katkı sağlıyor.
Bakan Uraloğlu, ülkemizin maruz kaldığı oltalama saldırılarına dikkat çekerek, bu saldırıların e-posta, internet tarayıcıları, sosyal medya ve telefon aramaları gibi çeşitli platformlarda gerçekleştiğini vurguladı. Devam eden çalışmaların, Türkiye’deki kritik kurum ve kuruluşları tehditlere karşı uyararak gerekli önlemleri almayı amaçladığını belirten Bakan Uraloğlu, USOM’un kuruluşundan bu yana 330 binin üzerinde zararlı yazılım ve siber saldırı bağlantısı tespit ederek erişime engellediğini aktardı. Sadece 2024 yılı ilk üç ayında 37 bin 600’e yakın saldırı tespit edilip erişim engellendi. Ancak Bakan Uraloğlu, siber güvenlik alanında sürekli yeni tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını ve bu nedenle hiçbir zaman rahat davranma lükslerinin olmadığını belirtti.
Bakan Uraloğlu, saldırganların kullandığı yeni yöntemlerin yakından takip edildiğini ve siber güvenliğin geliştirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü ekledi. Son olarak, USOM’un önemli bir göreve sahip olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, kuruluşun siber güvenlik açısından ülke genelindeki kurumları desteklemeye devam edeceğini belirtti. Uraloğlu, gelecekteki siber tehditlere karşı daha etkin ve güçlü bir siber güvenlik altyapısının oluşturulması için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.