2021 yılının mart ayında başlanan Ordu Şehir Hastanesi projesi hızla ilerliyor. Ordu Çevre Yolu üzerinde, üniversite yerleşkesi içinde inşa edilen hastane, ilin en büyük ihtiyaçlarından biri olan sağlık alanındaki eksikliği gidermeyi amaçlıyor. Sağlık Bakanlığı’nın kendi kaynaklarıyla finanse ettiği ve 250 bin metrekarelik bir arazi üzerine kurulan hastanenin, bin 20 adet sismik izolatör ile donatıldığı biliniyor. Tek kişilik odaların yanı sıra gerektiğinde iki hastanın da kullanabileceği şekilde dizayn edilen odalarıyla dikkat çeken hastanenin mevcut yatak kapasitesi 910 ancak ihtiyaç halinde 1600 yatağa kadar çıkabileceği belirtiliyor. Ordu Şehir Hastanesi sadece Ordu’ya değil, çevre illerdeki hastalara da hizmet sunacak.
Hastane inşaatının fiziki tamamlanma oranının yüzde 99’a ulaşmasıyla birlikte çevre düzenleme çalışmaları da hızla devam ediyor. İş makinesiyle çalışan Celal Akçay, hastane bölgesinde yapılan düzenlemelerin memleketlerine yakışacak nitelikte olduğunu vurgulayarak, devlet ve millet olarak projeden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor. Akçay’a göre, bu hastane sadece Ordu’ya değil, komşu illere de fayda sağlayacak ve insanların başka şehirlere gitme ihtiyacını azaltacak.
Tacettin Sendinç ise Ordu’nun uzun süredir bir şehir hastanesine ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Ordu Şehir Hastanesi tamamlandığında bölgedeki hastaların Samsun ve Trabzon gibi şehirlere gitmeye ihtiyaç duymayacaklarını dile getiriyor. Sendinç, yapılan işten memnuniyet duyduklarını ve hava şartlarına rağmen inşaatın hızla devam ettiğini söylüyor.
Oktay Sevinç ise halkın hastaneye olan ihtiyacına dikkat çekerek, Ordu Şehir Hastanesi’nin bu eksikliği gidereceğine inanıyor. Sevinç’e göre, hastanenin hızla yapılması, insanların Samsun ve Trabzon gibi büyük şehirlere gitmek zorunda kalmayacakları anlamına geliyor. Yerel halkın beklentilerine yanıt verecek düzeyde tasarlanan ve inşa edilen Ordu Şehir Hastanesi, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak ve insanlara daha yakın bir sağlık hizmeti sunacak.